Margreet is mede- oprichter van Care&Culture. Met haar achtergrond als contrabassist èn bedrijfskundige is zij ‘vormgever van ideeën’ – producent.

Het (opnieuw) wakker maken van emotie en geluk bij oude èn jonge mensen door inzet van kunst is binnen Care&Culture haar streven. Een goed artistiek niveau en een professionele aanpak hebben daarbij haar speciale aandacht.

Margreet Melman

Producer

Rien is mede-oprichter van Care&Culture. Als ervaren zorgbestuurder zet hij zich met passie in om Care&Culture inhoudelijk- èn organisatorisch goed “op de kaart te zetten”. Zijn intense fotowerk maakt onze projecten zichtbaar voor iedereen.

Rien van der Kolk

Chairman / photographer

Danser/ danstherapeut en project- assistant. Met een afgeronde kunstvakopleiding dans èn danstherapie (Codarts) geeft Job vanuit passie en gedrevenheid de dans zijn vorm. Binnen Care&Culture streeft hij naar het zichtbaar maken van de positieve invloed die dans en beweging bewerkstelligt op het mentaal welbevinden van oud èn jong! Tevens coördineert hij binnen C&C een aantal activiteiten waaronder de ‘C&Cateliers’.

Job Cornelissen

Dancer/ Dancetherapist

Een afgeronde conservatorium studie (KHA) met aansluitend ruime ervaring in het zoeken naar innovatieve manieren om samen muziek te maken met mensen van allle leeftijden, is Allerd een belangrijke steunpilaar binnen C&C.

Zijn expertise zet hij met hart en ziel in voor Care & Culture, waarbij hij zowel individueel werkt, maar ook (grote) groepen tot muzikale hoogtepunten kan brengen. Zijn kenmerkende enthousiasme werkt aanstekelijk naar collega’s en publiek.

Allerd van den Bremen

Musician, composer

Agestudeerd aan de Mime Opleiding (Amsterdam), zet Reineke haar kwaliteiten als actrice, zangeres en pianiste graag in om anderen zich te laten ontwikkelen. Het geeft haar voldoening om met ‘care’, ‘culture’ te maken; om iets nieuws te creeëren vanuit persoonlijk contact en daarmee mensen te raken.Actrice

Reineke Jonker

Actress

Met een afgeronde toneelacademie (Maastricht), maakt Mariel van individuele verhalen theater. Het liefst een theatrale geluidswandeling.

Wat haar fascineert in Care&Culture zijn de bijzondere ontmoetingen tussen ouderen, de kunstenaars, de medewerkers en de bezoekers. Zij geeft op haar geheel eigen wijze vorm aan de verhalen die verbindingen tussen mensen tot stand brengen en harten openen.

Mariël Vaartjes

Actress

Na het afronden van een kunstvakopleiding (Rietveldacademie) heeft Maike zich ontwikkeld als ontwerper, kunstenaar en docent beeldende kunst. Binnen Care & Culture inspireert, raakt en prikkelt zij ouderen om hun eigen (verborgen) talent te ontwikkelen. Dit doet zij op haar eigen, kenmerkende Maike- manier: passievol, toegewijd, vrolijk en aandachtig.

Maike Thönissen

Visual Artist

Met een afgeronde conservatorium studie (ArtEZ) zet Inge zich als Junior- dirigent in voor het Care&Culture Koor. De passie en het enthousiasme waarmee kinderen èn verpleeghuisbewoners samen zingen en de interactie die daarbij ontstaat, zijn voor haar een waardevol element in haar beroepspraktijk.

Inge Lage Venterink

Conductor Choir, musician

Met een ruime dosis aan ervaring en self- made man bij uitstek, is Less een veelkunner op het gebied van techniek, organisatie en logistiek. Het sociaal maatschappelijke karakter van de projecten van Care&Culture, waarbij kwetsbare ouderen (opnieuw) in de samenleving participeren, motiveren zijn werk.

Less Jut

Technician, jazzvocalist, dj

Regina is opgeleid als danser (Rotterdamse dansacademie/ Codarts) en volgt op dit moment de opleiding voor dans- therapeut.

Haar fascinatie is het opzoeken van de raakvlakken tussen dans en beeldende kunst.

Binnen Care&Culture spreekt de werkelijke ontmoeting tussen mensen haar aan. Zowel tussen de deelnemers aan haar workshops als tussen de kunstenaars.

Voor haar is de diversiteit van kunstdisciplines een krachtig middel om het alledaagse te overstijgen!

Regina Magnus

Dancer, dancetherapist

Met een afgeronde kunstvakopleiding (Musicians 3.0) betovert Nina toehoorders door de combinatie van haar gitaarspel en stem. In Care&Culture is zij als stagiaire binnengekomen. Vol enthousiasme en toewijding onderzoekt zij als junior de verhalen van ouderen om ze vervolgens om te buigen tot songs.

Nina van der Leest

Singer songwriter

Als voormalig bestuurder in de ouderenzorg zette Peter zich lange tijd in om zorgafhankeijke ouderen kwaliteit van wonen, welzijn en zorg te bieden. Juist díe opgebouwde kennis en ervaring brengt hij als bestuurder van Care&Culture in om levensvreugd en geluk voor kwetsbare ouderen te genereren. Als geen ander kent hij daarbij de financiële kneepjes van het vak!

Peter van der Meer

Bestuurslid / Penningmeester

Naast bestuurslid van Care&Culture is Jan directeur van Cultuurconnectie. Hij is overtuigd dat cultuur een mens compleet maakt. Het maakt dat mensen anders gaan denken, nieuwe verbanden leggen, op een andere manier reflecteren en interpreteren. Dit leidt tot grotere flexibiliteit en originaliteit en uiteindelijk tot gelukkiger mensen!

Als bestuurder van Care&Culture hoopt hij bij te dragen tot een stimulerende omgeving binnen de ouderenzorg, waar kunst en cultuur hoogtij vieren.

Jan Brands

Boardmember