HUIDHONGER: DE KRACHT VAN AANRAKING

HuidHonger is een bijzonder dansproject van Care&Culture, waarbij het draait om liefdevolle zorg, intimiteit en het belang van aanraking. In het voorjaar van 2017 zijn we gestart we met deze ontroerende dansvoorstelling op vijf zorglocaties. We combineerden aansprekende dansduetten en choreografieën met interviews met experts uit de zorg. Vanaf november 2017 is een nieuwe HuidHonger-reeks gestart. We verzorgen daarbij 10 dansworkshops op locatie, inclusief een (besloten) presentatie.  Na afloop van het project krijgen de deelnemers en zorginstellingen hun eigen film als aandenken. 

De woorden van Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS):

Niet alleen goede gezondheid bepaalt de kwaliteit van leven. Ook genegenheid en persoonlijke aandacht. Een arm om je heen, een knuffel. Het project Huidhonger zorgt met dans, muziek en zang ervoor dat mensen met dementie en hun naasten weer met elkaar in contact komen, elkaar aanraken en zelfs elkaar herkennen. Dat is prachtig. Ik juich dit initiatief daarom van harte toe.

VOOR WIE IS HUIDHONGER WAARDEVOL?

Dansen is voor ouderen en mensen met dementie vaak al lang geleden. Het is iets waardevols, waardoor mensen weer kunnen opbloeien. Aanraking is een menselijke behoefte die nog wel eens vergeten wordt als mensen in een zorginstelling leven.

HuidHonger speelt in op deze behoefte en brengt ouderen, dementerenden en professionele dansers samen.

Wilt u Care&Culture helpen nog meer mensen te ontroeren dankzij HuidHonger? Uw steun is van harte welkom.

HUIDHONGER & UW ZORGINSTELLING

Gunt u de bewoners van uw zorginstelling of de deelnemers van uw dagbesteding ook een unieke danservaring? HuidHonger is in te zetten op uw locatie, afgestemd op de doelgroep die u kiest. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Na afloop van de workshops ontvangt u een filmpje, die voor uw organisatie is gemaakt. Dit kunt u gebruiken als communicatiemiddel.

Een bestuurder van een zorgorganisatie:

Het is zo intiem dat je bijna het gevoel hebt dat je er niet bij mag of durft te zijn. Maar als je er dan helemaal bij bent, voelt het als zo’n cadeau!

Het is ook mogelijk om medewerkers binnen uw zorginstelling te laten trainen om met HuidHonger aan de slag te gaan. Lees meer over deze unieke training.

KUNST&ZORG VERBINDEN

Kunst is de ultieme bindende factor voor de zorg. Wij verbinden jong en oud, laten ze creatief bezig zijn en vooral weer genieten van het leven!

CONTACT INFORMATIE

Care&Culture
p/a Lucasbolwerk 11
3512 EH Utrecht
M: info@careculture.nl
T: 06 11202684