Team

We werken met een klein kernteam onder aansturing van de projectleider.
Per opdracht of project wordt daarbij onderzocht wie van de zorgvuldig geselecteerde (kunst) professionals past om een goede uitvoering te verzorgen.

Margreet Melman

Margreet Melman

Projectleider

Margreet is mede- oprichter van Care&Culture. Met haar achtergrond als contrabassist èn bedrijfskundige is zij ‘vormgever van ideeën’ – producent.

Het (opnieuw) wakker maken van emotie en geluk bij oude èn jonge mensen door inzet van kunst is binnen Care&Culture haar streven. Een goed artistiek niveau en een professionele aanpak hebben daarbij haar speciale aandacht.

Job Cornelisse

Job Cornelisse

Danser, danstherapeut

Danser/ danstherapeut en project- assistant. Met een afgeronde kunstvakopleiding dans èn danstherapie (Codarts) geeft Job vanuit passie en gedrevenheid de dans zijn vorm. Binnen Care&Culture streeft hij naar het zichtbaar maken van de positieve invloed die dans en beweging bewerkstelligt op het mentaal welbevinden van oud èn jong! Tevens coördineert hij binnen C&C een aantal activiteiten waaronder de ‘C&Cateliers’.

Allerd van der Bremen

Allerd van der Bremen

Muzikant, componist

Een afgeronde conservatorium studie (KHA) met aansluitend ruime ervaring in het zoeken naar innovatieve manieren om samen muziek te maken met mensen van allle leeftijden, is Allerd een belangrijke steunpilaar binnen C&C.

Zijn expertise zet hij met hart en ziel in voor Care & Culture, waarbij hij zowel individueel werkt, maar ook (grote) groepen tot muzikale hoogtepunten kan brengen. Zijn kenmerkende enthousiasme werkt aanstekelijk naar collega’s en publiek.

Jasmijn

Jasmijn

Beeldend kunstenaar
Reineke Jonker

Reineke Jonker

Actrice

Agestudeerd aan de Mime Opleiding (Amsterdam), zet Reineke haar kwaliteiten als actrice, zangeres en pianiste graag in om anderen zich te laten ontwikkelen. Het geeft haar voldoening om met ‘care’, ‘culture’ te maken; om iets nieuws te creeëren vanuit persoonlijk contact en daarmee mensen te raken.

Mariël Vaartjes

Mariël Vaartjes

Actrice

Met een afgeronde toneelacademie (Maastricht), maakt Mariel van individuele verhalen theater. Het liefst een theatrale geluidswandeling.

Wat haar fascineert in Care&Culture zijn de bijzondere ontmoetingen tussen ouderen, de kunstenaars, de medewerkers en de bezoekers. Zij geeft op haar geheel eigen wijze vorm aan de verhalen die verbindingen tussen mensen tot stand brengen en harten openen.

Maike Thönissen

Maike Thönissen

Beeldend kunstenaar

Na het afronden van een kunstvakopleiding (Rietveldacademie) heeft Maike zich ontwikkeld als ontwerper, kunstenaar en docent beeldende kunst. Binnen Care & Culture inspireert, raakt en prikkelt zij ouderen om hun eigen (verborgen) talent te ontwikkelen. Dit doet zij op haar eigen, kenmerkende Maike- manier: passievol, toegewijd, vrolijk en aandachtig.

Inge Lage Venterink

Inge Lage Venterink

Koordirigent, musicus

Met een afgeronde conservatorium studie (ArtEZ) zet Inge zich als Junior- dirigent in voor het Care&Culture Koor. De passie en het enthousiasme waarmee kinderen èn verpleeghuisbewoners samen zingen en de interactie die daarbij ontstaat, zijn voor haar een waardevol element in haar beroepspraktijk.

Regina Magnus

Regina Magnus

Danser, danstherapeut

Regina is opgeleid als danser (Rotterdamse dansacademie/ Codarts) en volgt op dit moment de opleiding voor dans- therapeut.

Haar fascinatie is het opzoeken van de raakvlakken tussen dans en beeldende kunst.

Binnen Care&Culture spreekt de werkelijke ontmoeting tussen mensen haar aan. Zowel tussen de deelnemers aan haar workshops als tussen de kunstenaars.

Voor haar is de diversiteit van kunstdisciplines een krachtig middel om het alledaagse te overstijgen!

Nina van der Leest

Nina van der Leest

Singer songwriter

Met een afgeronde kunstvakopleiding (Musicians 3.0) betovert Nina toehoorders door de combinatie van haar gitaarspel en stem. In Care&Culture is zij als stagiaire binnengekomen. Vol enthousiasme en toewijding onderzoekt zij als junior de verhalen van ouderen om ze vervolgens om te buigen tot songs.